top of page
  • Styrelsen OVY

Operastipendiat 2022: Amanda Larsson, sopran

Uppdaterat: 31 jan.



Den svenska sopranen Amanda Larsson tog examen från Operaakademin i Köpenhamn våren 2021. Hon har under sin studietid medverkat i flera uppsättningar på Det Kongelige Teater i Köpenhamn, samt regelbundet med Operaakademins olika framföranden och konserter.


Amanda föddes i Vellinge. Hennes intresse för sång utvecklades tidigt och i den lokala kyrkokören i Vellinge fann hon passionen för gospel, musikal och så småningom opera.


2009 började hon på Heleneholmsgymnasiet i Malmö där hon studerade spetsutbildning i klassisk sång för Emilia Falcaru.


Efter gymnasiet blev hon antagen till Kungliga Musikhögskolan i Stockholm, där hon studerade för Cristina Billing och Olov Olofsson, och erhöll en kandidatexamen i klassisk sång 2015.


Amanda fortsatte därefter sina studier i Malmö, där hon läste en tvåårig master under ledning av Britta Johansson och Conny Antonov. 2017 blev hon antagen till Operaakademin i Köpenhamn, där studerade för sånglärare Helene Gjerris, med Thomas Darelius som musikalisk coach.


Amanda debuterade på operan 2018 då hon sjöng rollen som Inez i Verdi’s Il Trovatore. 

Följande vår uppträdde hon igen på huvudscenen som Blomsterflicka II i Wagners Parsifal.Amanda hade även kontrakt med operan att sjunga rollen Lady with a Cakebox i Dominick Argentos moderna kammaropera Postcard from Morrocco 2020 och Kate i Puccinis Madame Butterfly 2021, båda inställda pga Covid-19.



Foto: Operans Vänner i Ystad


Stipendiatskonsert 30 maj 2022 kl 19 på Ystads Teatercafé

Amanda Larsson, sopran

med Conny Antonov, piano



Grattis Amanda! Ordförande Per Dahlman delar ut diplom och blommor. Foto: Operans Vänner i Ystad


Tack Conny Antonov! Ordförande Per Dahlman överräcker blommor. Foto: Operans Vänner i Ystad








6 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page